Alphonse Island

Alphonse Island is een ontwikkeling in het allerhoogste segment. De ontwikkeling is een plan dat niet voortkomt uit de wens om villa’s te bouwen: de villa’s zijn er voor natuurbehoud. Dankzij deze ontwikkeling blijft Alphonse behoed voor ontwikkelaars die dichtheid als doel hebben.

Alphonse is het startpunt van het meest unieke Fly Fishing gebied in de wereld. De onderwaterwereld is ongekend door kliffen van meer dan 1km, hoog die zorgen voor aanvoer van vers water en voedsel met een extreem rijk onderwaterleven als gevolg.

De villa’s zijn gebouwd van bamboo afkomstig van het eiland zelf. De benodigde energie wordt plaatselijk opgewekt. Het water wordt niet met de boot aangevoerd, maar gezuiverd op het eiland. Daarnaast bekostigt de ontwikkeling diverse eiland conservation projecten, zoals het terugbrengen van unieke diersoorten zoals de Green Turtle, Hawksbill Turtle en de Magpie-Robin.

De villa’s worden te koop aangeboden vanaf $8 miljoen en de layout wordt geheel in overleg met de afnemers samengesteld. Uiteraard alles binnen de doelstellingen van de Island Conservation Society.